Datum objave: 02. 11. 2017.

PROJEKAT:

„OSOBE SA INVALIDITETOM I OTVORENO TRŽIŠTE RADA“

 

              U Podgorici, 23.10.2017. godine,  Zavod za zapošljavanje Crne Gore i DEKRA zapošljavanje d.o.o. potpisali su ugovor o dodjeli granta sa sprovođenje projekta „Osobe sa invaliditetom i otvoreno tržište rada“. Projekat koji finansira Zavod za zapošljavanje Crne Gore sprovodiće se počev od 25.10.2017. godine i trajaće godinu dana.

              Opšti ciljevi projekta su unaprijeđenje profesionalne rehabilitacije i zapošljavanje lica sa invaliditetom u sjevernom dijelu Crne Gore  kroz ostvarivanje posebnog cilja projekta: „ Poboljšanje mogućnosti zapošljavanja lica sa invaliditetom, uz uspostavljanje partnerstva između poslodavaca, posrednika pri zapošljavanju, izvođača programa profesionalne rahabilitacije i samih osoba sa invaliditetom u Bijelom Polju, Beranama i Mojkovcu“. Ciljna grupa su OSI sa teritorije navedenih gradova a direktni korisnici su poslodavci, organizacije i institutije relevantne za zapošljavanje OSI. Glavne projektne aktivnosti koje će se sprovoditi su: Informisanje i odabir zainteresovanih kandidata OSI, savjetovanje, podsticanje i motivisanje OSI, komunikacija sa poslodavcima, utvrđivanje preostale radne sposobnosti, analize radnih mjesta sa planom prilagođavanja istih, prilagođavanje radnih mjesta i nabavke opreme i sredstava za rad, privremeno zapošljavanje osoba sa invaliditetom, ocjenjivanje performansi zaposlenih osoba, promocija i evaluacija projekta i zapošljavanje OSI i nakon završetka projekta.

               Zadovoljstvo nam je sprovoditi ovaj humani projekat, koji je od velikog značaja za OSI populaciju u Crnoj Gori. Članovi projektnog tima DEKRA i njeni partneri nastojaće da se na najbolji način projekat sprovede i da se opšti kao i posebni ciljevi projekta ostvare kako bi doprinjeli profesionalnoj rehabilitaciji  i zapošljavanju osoba sa invaliditetom na tržištu rada Crne Gore. DEKRA želi pružiti priliku svim zainteresovanim osobama i  poslodavcima koji žele uzeti učešća u projektu i doprinjeti ralizaciji istog.

„NE PRAVIMO RAZLIKE JER SVI ZASLUŽUJU ŠANSU“